Magazín
o obchodu a exportu
7000 ks výtisků k manažerům firem
  • TRADE NEWS
  • O vydavateli
  • Reference
  • Ceník
  • Archiv
  • Kontakt
  • Fotka Sylva Daníčková
    TRADE NEWS je oknem do světa obchodu a podnikání.

    Sylva Daníčková

    „Ačkoli svět obchodu a podnikání není světem mně vlastním, jen zpovzdálí ho sleduji a málo o něm vím, zjistila jsem nad TRADE NEWS s údivem, že je osídlen lidmi, s nimiž bychom rychle našli společnou řeč a s nimiž bych si rozuměla v mnoha otázkách lidského bytí ve 21. století stejně, jako si rozumím s přáteli ze světa umění nebo vědy.

    TRADE NEWS pro mne bylo oknem, kterým jsem poprvé blíže nahlédla někam, kde stojí za to projít se i pobýt. Rychle zaujme obecně málo známými událostmi a snahami prostředí podniků a živnostníků, je ale zajímavé i jako zrcadlo životů, plánů, úspěchů či zápasů těch, kdo se v tomto prostoru pohybují. V rozhovorech, zprávách a reportážích představuje osobnosti, se kterými bych se jinak asi nesetkala, seznámit se s nimi mne ale těší, obohacuje, povzbuzuje. O výborném dojmu z pohledu na stránky TRADE NEWS ani nemluvím. Odvažuji se mít naději, že lidé, s nimiž se tu lze setkat, jsou schopni citem pro hlubší smysl věcí rozeznat znamení doby a využít toho, co umí a co naplňuje jejich život, k obecnému dobru, to je k účasti na uzdravení planety Země, která je naším společným domovem.“

    Sylvie Daníčková je česká herečka, konferenciérka, redaktorka a překladatelka. Po roce 1989 působila v redakci Akademického bulletinu tiskového odboru AV ČR, kde po deset let mj. publikovala rozhovory s předními českými vědci, které vyšly knižně pod názvem Skrytá poselství vědy. Za dlouholetou popularizaci vědeckých poznatků byla v roce 2009 oceněna čestnou medailí Vojtěcha Náprstka.
     

    zpět na další reference